Tiež vás už unavuje po každom výjazde na cintorín skončiť vo vyhriatej deke so šálkou čaju v ruke? Koniec stereotypu! Siahnite po najnovšom recepte od JanaCopy na tú najlepšiu halloweensku polievku, ktorá vás nielen zahreje, ale aj dostatočne zasýti. Halloweensku hokkaido polievku môžete podávať aj tým najmenším, ktorí jeseň jednoducho milujú.
Prečo práve tekvica?
Nielen halloweenske tekvice (určené na vyrezávanie), ale aj hokkaido tekvice sú koncom leta bohaté na úrodu, čo z nich robí dokonalé adeptky na obdobie halloweenu a dušičiek. Vôňa, ale aj chuť uvarenej tekvice sa nám preto už takmer automaticky spája s útulnosťou a teplom domova počas chladných, daždivých a celkovo nepríjemných dní.
Na druhej strane je tekvica takzvanou vitamínovou bombou, ktorá sa postará o dokonalú obranyschopnosť organizmu práve v najkritickejšom ročnom období, kedy vitamíny potrebujeme azda najviac z celého roka.
Vďaka vysokému obsahu vlákniny sa postará o optimálne zažívanie. Vápnik a vitamíny skupiny B obsiahnuté v hokkaido tekvici pomôžu napríklad tetanikom, ktorí práve v tomto období plnom depresií a úzkosti prežívajú to najväčšie peklo.
Čo budete straaašne potrebovať?
Na straaašne dobrú halloweensku polievku budete nutne potrebovať:
- stredne veľkú hokkaido tekvicu (cca 500 g);
- 1 malú cibuľu;
- 2 PL masla;
- 0,5 l zeleninového vývaru;
- 250 ml 33 % smotany;
- 2-3 strúčiky cesnaku;
- na dochutenie soľ a čierne korenie, prípadne štipku kurkumy.
Pre ešte väčšie zahustenie môžete použiť jeden menší zemiak, ktorý po uverení rozmixujete v polievke spolu s tekvicou.
Dodržujte pravidlá!
Každý hororový príbeh začína vždy porušením daných pravidiel. Ak ani v tomto prípade nechcete zažiť hororový večer v podobe márenia času či nebodaj tráviacich ťažkostí, postupujte presne podľa pravidiel!
- Umytú tekvicu nakrájame na kocky (šupku neostraňujeme – vďaka svojej jemnosti sa dokonale rozvarí a dodá polievke priam až čarovnú moc plnú vitamínov).
- Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na panvici s trochou masla do sklovita.
- Pridáme tekvicu, prípadne aj nakrájaný zemiak a všetko krátko orestujeme.
- Zalejeme vývarom do úplného ponorenia obsahu hrnca.
- Dusíme v zakrytom hrnci do zmäknutia (cca 20 minút) na miernom ohni – pozor! Polievka v tomto stave má tendenciu kypieť.
- Po dôkladnom uvarení pridáme smotanu a rozmixujeme ponorným mixérom, až kým nevznikne jemný krém.
- Dochutíme cesnakom a korením.
Odporúčanie
Nezabudnite sa s týmto receptom pochváliť ďalším bosorkám, ktoré si na nej za splnu mesiaca určite rady pochutnajú. Halloweenska polievka je ideálna za sychravého, chladného a depresívneho počasia, kedy posilní imunitu, prekrví organizmus a navodí tú pravú, desivú atmosféru! Bojte sa jej, má magickú moc – robí zázraky s vaším zdrvaím 🙂
Páčil sa vám tento článok? Podnikáte? Máte záujem o kvalitnú tvorbu obsahu aj na vašom webe? Neváhajte ma kontaktovať!